Kjenner du noen som gir av sin tid for at andre skal ha det bra?

Jobzone vil feire hverdagshelter og ser derfor etter lokale ildsjeler som fortjener å vinne 20.000kr til sitt humanitære prosjekt. Nominer nå!

Hva er Raushetsaksjonen?

Raushetsaksjonen er en pris som feirer hverdagsheltene, de som gir av sin tid uten å forvente noe tilbake. Prisen deles ut i regi av Jobzone og skal stimulere til humanitært arbeid på lokal grunn.

Den lokale vinneren av Raushetsaksjonen får Jobzone-prisen på kr 20.000. Av disse er kr 10.000 en personlig påskjønnelse til vinneren, som også skal bestemme hvilket humanitære prosjekt som skal få den andre halvparten, og dermed få en prosjektgave på kr. 10.000. Prisen deles ut av ditt lokale Jobzone-kontor.

Hvem kan motta prisen?

Bare navngitte enkeltpersoner kan få prisen. Vedkommende kan være engasjert i en gruppe/forening, men Jobzone-prisen er en personlig pris.

Den typiske prisvinner gjør en innsats for svakerestilte grupper - lokalt eller globalt - og sørger for at raushet sprer seg, ved å engasjere flere mennesker i sitt nærmiljø i det samme arbeidet.

Søknadsfrist?

Fristen for å nominere er 10. mars 2022. De lokale Jobzone-kontorene kontakter vinnerene for overrekkelse av prisene.

Hvordan nominerer jeg?

Du kan nominere deg selv eller noen du kjenner via dette skjemaet, eller ved å stikke innom ditt lokale Jobzone-kontor og fylle ut et fysisk skjema. Flere av våre kontorer har begrensede fysiske åpningstider, så ta kontakt med ditt lokale kontor før fysisk oppmøte.

Tidligere vinnere

Jobzone har delt ut Raushetsprisen til lokale ildsjeler siden 2004. Her er noen av de tidligere vinnerne.

Wai Wai Aung

I 2005 kom Wai Wai Aung til Norge fra Myanmar som politisk flyktning. Nå ønsker hun å hjelpe med det hun kaller sitt livs prosjekt. «Myanmar Education and Social Welfare Foundation» er en organisasjon som bygger skoler og gir muligheter for barn til å gå på skole i Myanmar. Hittil har de samlet inn nok penger til å bygge fire skoler, og dermed sikre skolegang for 500 fattige barn.

Hans Petter Schelderup

Etter en arbeidsulykke med kraftige brannskader gikk Hans Petter sammen med sin lege Einar om å danne stiftelsen «Children’s Burn Care Foundation Ethiopia». Siden oppstarten i 2008 har stiftelsen behandlet over 2500 brannskadde barn og etablert den første utdanning for operasjonsykepleiere i Etiopia, et land med 90 millioner innbyggere.

 

Ta kontakt med redaksjonen

Om du har spørsmål om Jobzones Raushetsaksjon, eller om du ønsker pressemateriale, er du hjertlig velkommen til å ta kontakt på raushetsaksjonen@jobzone.no.